שלום לך, רציתי להתייעץ לגבי בעייה שיש לי בקשר הזוגי שלי. אני בקשר זוגי כבר חצי שנה. אני ובן-זוגי איננו נשואים, אך מעשית כמעט חיים ביחד (נמצאים רוב השבוע זה בביתו של זה). אף-על-פי שאני בשנות ה-30 שלי זהו הקשר הזוגי הראשון שלי. אני אוהבת מאוד את בן-זוגי, אך פעמיים כבר חשבתי להיפרד בשל דברים שהפריעו לי אצלו. בכלליות, אף-על-פי שטוב לי מאוד איתו ואני מרגישה שבבסיסו של דבר אנו דומים מאוד, יש בינינו שוני רב בערכים, ברקע ובאופי והוא שגרם מבחינתי למשברים וכן אני מתקשה לתת בו אמון מלא גם בשל האופי שלי וגם בשל האופי שלו. בפעם האחרונה חשבתי להיפרד והתחרטתי לפני מספר ימים וכעת אנו על "קרקע לא יציבה". חשבנו שכדאי שאלך לפסיכולוג גם בשל חוסר ההחלטיות שלי וגם בשל דברים אחרים שמטרידים אותי אישית, אך עכשיו כשאני חושבת על זה טוב יותר – נראה לי שבקשר לקשר בינינו עדיף שנלך לטיפול זוגי.אני תוהה האם כדאי להציע זאת עכשיו או היות שאנו בזמן מאוד רגיש זה רק עלול לערער יותר את הדברים ( מה גם שאני לא מאמינה שבן-זוגי יוכל לעמוד בבעלות הטיפול ומהיכרותי עמו הוא לא יסכים שאני יממן את הטיפולים). מה אתה מציע לי לעשות? האם אני יכולה ללכת לבד לפסיכולוג/יועץ זוגי (מה עדיף במקרה זה?) ורק להביא את בן-זוגי מדי פעם? האם אפשר ללכת לזה במסגרת קופת-חולים? גם אם אנו חברי קופות שונות?
top of page
ד"ר יעקב ברמץ - פסיכולוג
אתם מוזמנים להתייעץ בנושאים כמו : זוגיות, הורות, עבודה, מערכות יחסים, תחושת משמעות, דיכאון, חרדה, היפנוזה וכל נושא אחר שמטריד אתכם.
חשוב לציין שאין להתייחס לתשובות כאל טיפול פסיכולוגי אלא כמקום לקבלת תמיכה והכוונה.
bottom of page
שלום לך,כדי להקים צוות לחיים. כלומר צוות של שניים שישאו בעול החיים, גידול ילדים, תלאות החיים ועוד, אין צורך בשניים דומים או מנוגדים, בעלי תכונות אופי כאלו או אחרות. יש צורך בנכונות אמיתית לעמוד אחד ליד השני.הרעיון שלך ללכת לטיפול זוגי, הוא רעיון מצויין. זה כמו ההבדל בין ללכת לרופא כשכבר האפנדציט התפוצץ לבין ללכת אליו כדי ללמוד כיצד לטפל נכון בגוף ע"מ להימנע ממרעין בישין. ברור לך מה יותר נכון ומה יותר זול.אם בן זוגך לא ירצה ללכת מכל מיני סיבות, יש מקום שאת תפני ותלמדי על הקשר ואם בן זוגך יצטרף בהמשך או מדי פעם, זה מצויין.קשה לי להאמין שקופ"ח תאשר טיפול בין זוג חברים.